• Cycling enthusiasts, bicycle mechanics, and anyone curious about bikes (or computers)? You're in the right place!

Register for a free account and dive into the discussions.

Our forum works with an AdBlocker, but if you’d like to support us, consider backing us on Patreon.

Bicikl za prevoz deteta i robe

Advert

Atokuv

Frequent Pedaler
Hub Hero
Pozdrav Relja,
Zadovoljstvo je citati vase predloge i savete.
Imam jedno pitanje za vas.
Potreban mi je bajk koji ce da sluzi za prevoz deteta, odlazak na posao, nosenje odredjenog tereta iz kupovine recimo itd. (Jak i stabilan ram, zenski zbog lakseg silaska i penjanja)
Nakon odredjene pretrage, naisao sam na gazelle heavy duty, ali on je malo tezi i ima roller kocnice koje ne znam koliko bi bile dobre za tako nesto, i to u gradu gde je dosta brdovito..
Da li mozda imate neki predlog za neki slican bajk?

Pozdrav,
Atokuv

Pozdrav Relja,
Zadovoljstvo je citati vase predloge i savete.
Imam jedno pitanje za vas.
Potreban mi je bajk koji ce da sluzi za prevoz deteta, odlazak na posao, nosenje odredjenog tereta iz kupovine recimo itd. (Jak i stabilan ram, zenski zbog lakseg silaska i penjanja)
Nakon odredjene pretrage, naisao sam na gazelle heavy duty, ali on je malo tezi i ima roller kocnice koje ne znam koliko bi bile dobre za tako nesto, i to u gradu gde je dosta brdovito..
Da li mozda imate neki predlog za neki slican bajk?

Pozdrav,
Atokuv

Pozdrav,

Na žalost, ponuda bicikala koji su pravljeni zdravorazumski, tako da služe korisniku (a ne on njima, i serviserima) je sve slabija i slabija.

Da, roller kočnice nisu sjajne za brdovit teren. Kvalitetne kočnice koje koriste felnu (tipa V-brake i slično) sa dobrim paknama mogu odlično raditi posao, kao i disk kočnice (koje imaju i prednosti, ali i mana).

Ne znam šta od aktuelnih modela valja za tu namenu, ali pogledaću (nadam se da ću stići već danas, ali ne mogu obećati) ponudu novih, a videću i ima li neki kršten polovan da bi mogao dobro poslužiti za tu namenu.

Relja

Ja sam ovaj pazario krajem prošle god, na akciji je bio dva dana sa cenom od 18k dinara. Robustan i jak bajs, namena mu je da se cima po gradu. Jeftin za održavanje. Mehaničke disk kočnice, ali odlično rade. Ima finu geometriju i nisam primetio da mi smeta bilo šta i nakon duže vožnje.

SGCAM_20240505_124105668.webp

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Advert
Back
Top Bottom