Ovo je pitanje koje sam dobio mejlom. U nekom smislu je dosta tipično, pa ću zato odgovoriti javno - uz cenzurisanje svih privatnih podataka znakovima "###" radi zaštite privatnosti.
Pitanje:
Pitanje:
Pozdrav Relja,
iz ### sam. Posedujem drumsko biciklo ### Disc sa Shimano Ultegra 8020 komponentama i trenažer Elite Direto XR-T.
Biciklo je bilo podešeno savršeno dok nisam kupio Smart trenažer i pokušao da ga "fino' doštelujem...
Trenažer je nov, tek kupljen, na koji sam namontirao kasetu koja je bila na točku i koju sam detaljno oprao, odmastio i očistio. Zašto sam skidao kasetu sa točka? Kasetu Shimano 105 R7000 sam kupio da bih je koristio isključivo na trenažeru, ali je proizvodila neki zvuk (kao da lanac dobro ne naleže). I tako nesiguran u kompatibilnost kaseta, reših da skinem kasetu sa točka bicikla (za koju znam da radi savršeno i da je odgovarajuća) i da je namontiram na biciklo. Lanac je dobro nalegao i neprijatni zvuk je nestao na manjim zupčanicima, dok je na većim ostao. I tako u tom mom finom doštelavanju, SVE razdesih !!! Na srednjem menjaču se sajla rascvetala i želeo bih da je zamenim. Srednji menjač više ne prebacuje sa manjeg na veći zupčanik.
Malo je reći da se osećam veoma glup...( što verovatno i jesam kada sam za dva dana uspeo da razdesim biciklo i ne podesim ga za rad sa trenažerom).
U ### nema kvalitetnih, specijalizovanih majstora za bicikle.
U ### mi traže da ostavim i trenažer i biciklo kod njih na neko vreme.
Da li bi ti mogao da mi središ i našteluješ biciklo?
Ne znam ni odakle si, ali "ulivaš poverenje.
Sportski pozdrav,
###