• Cycling enthusiasts, bicycle mechanics, and anyone curious about bikes (or computers)? You're in the right place!

Register for a free account and dive into the discussions.

Our forum works with an AdBlocker, but if you’d like to support us, consider backing us on Patreon.

Blatobrani

Advert

kicaBo

Pace Setter
Saddle Sage
U potrazi sam za nekim korektnim blatobranima i naiđem na SKS CROMPLASTIC 28″

180012-r2.webp

Pošto mi bajs nije u blizini, morao sam da skoknem i slikam situaciju što se tiče prednje vile (diskove ne gledati, ide full refreš bajsa :)) :

IMG_20231025_165959_8.1.011.webp

IMG_20231025_170058_8.1.011.webp

IMG_20231025_165947_8.1.011.webp

I ja ti ne vidim neku opciju da se ovi blatobrani mogu postaviti.

Nađem video gde ih momak montira i koliko se vidi vila mora da ima za njih posebne montažne rupe, iznad ovih za nosač kočnice/paknova:

Pronađem druge koji takođe izgledaju korektno i nešto su jeftiniji - FORCE ALUFLEX :

Ovi bi verovatno mogli, ali je kod mene rupa sa leve strane vile zauzeta nosačem kočnica, pa bi tu trebalo iskoristiti isti donji imbus za montažu. Zameniti dužim svakako.

Ili pak izabrati neke treće, četvrte... Nemam nekih iskustva sa ovim, a ne bih da bacim pare na nešto što neće biti korektno. Savet svakako potreban.

Eh da... Interesuje me čemu služe one dve rupe na vili, na trećoj slici, zatvorene onim krem čepovima? Nisam proveravao ima li tu nekog navoja.

Što se tiče zadnjeg blatobrana, situacija je čista - rupa za paktreger i za blatobran:

IMG_20231025_170118_8.1.011.webp

IMG_20231025_170109_8.1.011.webp

Solution
Danas ih namestio, SKS, 28", 45mm. Predobro izgleda bajs sa njima.
Jako su fleksibilni, tanak AL presvučen plastikom, skloni su uvijanju. Ne baš najbolje spakovani prilikom slanja, pa sam morao da ih sređujem. Jako dobra fora jeste topao vazduh, nekih 200c, i blatobran se dovede u red.

Prednji je zahtevao nosač koji naravno nije došao (kupuje se posebno), pa sam improvizovao malim L profilom. Bolje bi bilo da je profil od AL, ali nisam imao ništa slično pri ruci, Lako će se zameniti. Trebalo je vremena dok se sve podesi, posebno ako se gleda svaki detalj. Kako planiram da bajs kompletno osvežimpreko zime, nisam dovršio estetiku blatobrana - sečenje viška od šipki i nabacivanja plastičnih krajeva. Ovaj Buls ima nešto šire cevne profile...
Koliko vidim, rupe na vili su za montiranje maske za kablove (ako se koristi dinamo nabla). Moguće je da grešim, ali liče mi na to.

Za blatobrane - SKS su dobri. Za njihovo montiranje na biciklu bez prihvata za šrafljenje, mora se improvizovati.

Mogu se staviti neke šelnice, pa šrafiti na njih. Evo par gotovih (da kažem "kupovnih") rešenja, ako daju ideju za improvizaciju (ili ako se mogu naći i nabaviti po nekoj razumnoj ceni):

Da, moglo bi tako. Što se tiče ovih drugih, ne znam ima li na vili rupa za njih, nisam siguran.
Ovo sa šelnama se lako sredi. Sumnjam da ih ima kod nas. Možda ebay/aliexpress, proverim.

Danas ih namestio, SKS, 28", 45mm. Predobro izgleda bajs sa njima.
Jako su fleksibilni, tanak AL presvučen plastikom, skloni su uvijanju. Ne baš najbolje spakovani prilikom slanja, pa sam morao da ih sređujem. Jako dobra fora jeste topao vazduh, nekih 200c, i blatobran se dovede u red.

Prednji je zahtevao nosač koji naravno nije došao (kupuje se posebno), pa sam improvizovao malim L profilom. Bolje bi bilo da je profil od AL, ali nisam imao ništa slično pri ruci, Lako će se zameniti. Trebalo je vremena dok se sve podesi, posebno ako se gleda svaki detalj. Kako planiram da bajs kompletno osvežimpreko zime, nisam dovršio estetiku blatobrana - sečenje viška od šipki i nabacivanja plastičnih krajeva. Ovaj Buls ima nešto šire cevne profile, pa su blatobrani maksimalno pomereni od gume.

Vidi se Famol HT tu i tamo :)

Takođe, nabavio sam KTM pak treger koji je jako dobar i savršeno se uklopio.

Naravno, da nije bilo stalka bilo bi jako teško odraditi sve ove zahvate, Zaista zlata vredi. Nastavim priču o stalku u otvorenoj temi. Napravio sam jedan i drugaru, zapravo doradio neku konstrukciju. Ispalo jako dobro.

Očistio malo i kasete. Dobro je što jesam, bilo je... :)

Nabacio za probu sedište Monte Grappa K2. Bilo je na nekoj akciji, čitam iskustva da je dobro. Okrenuo par krugova i deluje korektno, ali nisam nešto oduševljen. Sutra ako vreme dopusti nešto duža relacija, pa da se oceni. Ali nije to to, kako mi se čini...

OK, par slika...

IMG_20231110_120402_8.1.011.jpg

IMG_20231110_203036_8.1.011.jpg

IMG_20231110_203047_8.1.011.jpg

IMG_20231110_203101_8.1.011.jpg

Solution

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Advert
Back
Top Bottom