Uskoro ću imati duži put pa sam planirao da skinem lanac i očistim ga u tegli. Moj bicikl ima ranac SHIMANO CN-HG701-11. Odgledao sam neke snimke o lancima, ali mi nije baš najjasnije, kada skinem ovaj lanac, da li ću morati da dokupim neki novi pin ili deo lanca?
Zdravo Relja,
Odgledao sam baš ovaj snimak malo pre otvaranja teme ali mi i dalje nisu bili u potpunosti jasni odgovori na ova pitanja koja sam postavio.
Svakako sam ipak odlučio da ne eksperimentišem i prvi put radim ovako nešto tik pred put.Očistiću lanac i kasetu bez skidanja pa ću ga skinuti kada se vratim i tada ga detaljno oprati.
Ako se skida pomoću brze spojke - onda se brza spojka može vratiti, osim kod modela za koje proizvođač kaže da su za jednokratnu upotrebu (puno puta sam vraćao i tada, ali ne smem drugima reći da je to pametno i bezbedno - šta god lično mislio o tome).
U ovome i jeste problem tj. razlog zašto sam otvorio temu. Lanac je sa brzom spojkom ali ja nigde ne mogu da pronađem informaciju proizvođača da li je na ovom lancu spojka za jednokratnu upotrebu ili ne. Gledao sam i na sajtu Shimana ali to nigde ne piše.
Za 8 i manje brzina je OK, a za više - samo ako prozvođač to navede (KMC, dakle).