Poštovanje! Pre svega veoma sam Vam zahvalan na svakom Vašem video objašnjenju, puno znače! E sad da pređem na stvar. Imam Alex Rims Supra D Pro obruč, 26" i na njemu je bila Shimano nabla FH-M525 koju želim zameniti sa Shimano FH-M756A. Kako su sve vrednosti nable iste na sajtovima, mislio sam da je mogu zameniti bez problema, da će žbice biti iste i odgovarajuće. Skinuo sam staru zadnju nablu i odvojio sve žbice - leve spoljašnje, desne spoljašnje...Tako isto i za unutrašnje. Krenuo sam da pletem točak sa novom nablom, ispleo ga do kraja - 1,8mm DT Swiss stare žbice, 32 ukupno, 3 cross pletenje. Međutim, kada sam radio završnu fazu inicijalnog, odnosno početnog zatezanja svih žbica na jednaku zategnutost, video sam da spoljašnje žbice, i leve i desne kada malo dotežem, za recimo četvrt kruga, brzo nabijaju tenziju, dok unutrašnje žbice zatežem baš mnogo da bi tek tek dobile neku tenziju, u prevodu, zategnem ih tako da štrče iznad nipli, i čak ni tada ne dobijaju neku specijalnu tenziju, još su labave, a spoljašnje žbice imaju solidnu tenziju, a ni ne vidim ih u nipli, nisu ni na polovini... E sad, malo sam skeptičan po pitanju merenja i izračunavanja dužine žbica. Merio sam nablu i dobio vrednosti koje su slične kao na Shimanovom sajtu, neke vrednosti sam zaokružio nakon više merenja i stavio ih da budu kao na Shimanovom sajtu jer se vrlo malo razlikuju. Merio sam E.R.D. i oko njega bas nisam siguran... Pošto obruč jelte nije idealan, dobijao sam vrednosti 535, 537, 540, uglavnom te tri. Na različitim sajtovima nalazio sam različite vrednosti, ali najviše njih koristi 537. E sad, pre nego što poručim nove žbice, da ne bih pogrešio, možete li mi reći neko Vaše mišljenje o svemu ovome, do čega može biti, da li sam ja možda negde pogrešio, iako sam više puta proveravao točak pri pletenju, pazio na levu i desnu stranu, sve žbice upleo kako treba. Nova nabla je teža od stare, ali logički ne vidim gde bi tu bio problem, stvarno ne znam...Sad ne mogu baš da se setim, ali može da se desi da je sa starom nablom bila slična situacija kada sam rasplitao točak što se dužine žbica tiče, da su fabrički štrčale... Mada ja sigurno ne bih pleo točak sa ovako dugim žbicama. Generalno pitam za savet, šta dalje, pitanje ne znam kako bih konkretno formulisao. Unapred, hvala najlepše na odgovoru, nadam se da ću uspeti da sve ovo odradim... Pozz!