Quando KT-A11R je nabla za kojoj je
OLD 135 mm - dakle, pasovaće za dropove (prihvate zadnjeg točka) širine od 132,5 do 135 mm.
Takođe, za fixie je bolje koristiti nable koje se zovu "track hub" - koje imaju normalan navoj za montiranje lančanika, ali pre njega (sa spoljne strane u odnosu na lančanik) imaju
kontra (levi) navoj manjeg promera za zavrtanje kontra-matice (eng. "lockring"). To je važno jer sprečava odvrtanje lančanika u slučaju da se snažno koči pedalama (ili snažno pedala u rikverc).
Postoje i flip-flop nable, koje sa jedne strane imaju običan navoj za jednu brzinu, a sa druge strane taj "track" sistem sa običnim + kontra navojem. To omogućava da se točak montira sa dva lančanika, pa okrene strana koja se želi (za uspone može da se stavi nešto veći lančaink sa sistemom freewheel, koji omogućava da pedale stoje dok bicikl ide, što može biti praktično i na spustu niz strminu, a i za nešto lakše pedalanje uzbrdo).
Deore FH-M510 je kasetna nabla i ja ne znam kako bih sa njom napravio fixie.
FC-M572 je tripl pogon i tu će najveći lančanik stojati dosta ka spolja (možda i previše, tj. lanac će biti previše ukošen).
U posebnom članku sam objasnio šta su patrone pogona i koji sve standardi postoje.
Shimano BB-UN26 je patrona na četvrtku, dok je FC-M572 pogon za Octalink patrone (ako me sećanje ne vara). Inače, patrone na četvrtku obično dolaze sa različitim dužinama osovine, a za fixie (i single speed) obično treba birati kraću osovinu, zbog
linije lanca.
Sad, za neki konkretan savet i preporuku, morao bih guglati da vidim ima li šta da se kupi kod nas (poželjno bi bilo znati i da li dolazi u obzir nabavka iz nemačke), ali pre toga bih morao znati koliki je
razmak prihvata zadnjeg točka na biciklu (slika 4 na toj strani), i koji je spoljni prečnik šolje patrone na biciklu - ovde sam pokazao kako se meri i objasnio zbog čega je to važno (da znamo sa sigurnošću je li navoj britanski, ili neki drugi standard):
Relja