💡 Like BikeGremlin? Support us on Patreon
  • Cycling enthusiasts, bicycle mechanics, and anyone curious about bikes (or computers)? You're in the right place!

Register for a free account and dive into the discussions.

Forum se ne vidi na google-u?

Advert

Lutalica

New Rider
Hub Hero
Pozdrav imam problem sa svojim forumom izvinite prvo ako nije prava kategorija itd...
lutajući internetom tražeći riješenja naišao sam na vaš sadržaj o xenforo i vidio da nudite neke teme pomoći i sl tome...

Naime imam forum koji je u početku radio dobro i linkovi su bili dobro rangirani i pozicionirani što se tiče mog sadržaja da sam ja igrom slučaja našao neku tursku temu i stavio je na svoj forum međutim odjednom su počeli linkovi odnosno forum sa google da nestaje i šta god upišem kao navodno bio problem ( breadcrumbs ) zamijenim temu stavim default ali sve manje i manje dok se skoro nije izbriso sa g.dina googli napominjem samo sa ovog gospodina google na bingu ima dosti ostalo eh šta se još dešava da sam ja čačko svašta nešta po google konzoli itd...mah ludnica komedija ni Izet Fazlinovičć mi nije ravan heh... :)

(sad dalije problem bio možda je imala virus pojma ali mi u hosting panelu nije ništa pokazalo neki malvare itd )

onda sam ti ja počeo se ne malo malo više igrati po forumu i dok skoro nisam ga zezno ama baš zezno posle sam se igro i dalje jer mi bio skroz ohladio ali uz to sam probo svaki put navodno nešto popraviti ali bez uspjeha onda sam probo sa optimizacijom i jok što bi se reklo sve ama baš sve štima samo neće na google guram ja zapinjem i rukama i nogama jok bolan samo viče odabij i još toga mene zanima zašto jednostavno ne vidi se više na gospodinu go/oooogle jer sam izbriso sve logove mapu sajta sva čuda nema šta nisam i jock ama baš jock i tko zna šta sve nisam još probao...

možda mi pravopis nije jača strana ali se barem razumijemo

etoh ja se vama ispisa cijelu knjigu sad možete do nove god čitati ako budete imali živce :)

hajde ćuskija i nadam se odgovoru odnosno pomoći

tnx guys

Attachments

• 546.webp
    546.webp
    1.4 KB · Views: 14
Pozdrav,

Po napisanom mi na prvu loptu zvuči kao da je tema bila sa nekim virusom.

Kvalitetni hosting provajderi (kratka lista hosting provajdera koje se usuđujem preporučiti) obično imaju dobru antivirus zaštitu korisničkih naloga uz aktivnu preventinvu zaštitu, ali i redovno periodično skeniranje fajlova i baza koji su već serveru.

Nekada je dovoljno prebaciti sajt/forum na takav hosting i softver sam počisti sve viruse (pa se kasnije eventualno ponovo ubace fajlovi i podaci koji su pobrisani zbog zaraženosti).

Kada automatsko čišćenje ne pomogne, onda ostaje dugotrajan i mukotrpan proces ručnog pregledanja.

Naravno, tek posle više nedelja (ili meseci, ili godina :) ) se može sa sigurnošću znati da li je sajt zaista očišćen i da li nije ostao neki "backdoor" i slično. Zbog toga je često bolje vratiti bekap od vremena pre zaraze (a redovno nadgledanje i praćenje zdravlja sajta je važno da bi se znalo kada je došlo do zaraze/virusa). Ako to ne postoji, najteža opcija je pravljenje svega od nule.

Relja

Hvala za preporuku več sam to uradio prebacio sa jednog na drugi i gledo web vitalis sve štima gledajući na to sam sam većinoma samouk kome god sam pokazao svi se u čudo pretvore ovde gdje živim slao sam na džabnu analizu sve prolazna ocjena gledajući da se intezivno zadnje 3/4 god bavim ovim poslom.

šta me još zanima koko da Importujem sadržaj na subdomain mene zanima sadržaj ostalo mi nije bitno i tako se igram ( sve najdem samo ovaj vrag ne mogu da potrefim -- Data directory ---- gdje to najdem --

PS: PROBAO SAM I TO SVE NA NOVE NEĆE NI TAKO

kao da se čika google naljutio i to ozbiljno i blokiro granični prijelaz za index na google

Attachments

• 46.webp
    46.webp
    5.2 KB · Views: 6
Hvala za preporuku več sam to uradio prebacio sa jednog na drugi i gledo web vitalis sve štima gledajući na to sam sam većinoma samouk kome god sam pokazao svi se u čudo pretvore ovde gdje živim slao sam na džabnu analizu sve prolazna ocjena gledajući da se intezivno zadnje 3/4 god bavim ovim poslom.

šta me još zanima koko da Importujem sadržaj na subdomain mene zanima sadržaj ostalo mi nije bitno i tako se igram ( sve najdem samo ovaj vrag ne mogu da potrefim -- Data directory ---- gdje to najdem --

PS: PROBAO SAM I TO SVE NA NOVE NEĆE NI TAKO

kao da se čika google naljutio i to ozbiljno i blokiro granični prijelaz za index na google

Vredi probati skeniranje na viruse na samom hosting nalogu (tipa Imunify 360 i sličan softver). Da li postojeći hosting nudi tako neku opciju?

Ako nije tajna:
1) Kakav hosting je u pitanju (shared, VPS, managed VPS - vrste hostinga)?
2) Koji hosting provajder?

Za sam sajt, da se pogleda spolja, vredi ubaciti link neke teme foruma na Sucuri skener:
https://sitecheck.sucuri.net/

On zna javiti ako vidi neki virus i slično.

Vredi probati i Virus Total:
https://www.virustotal.com/gui/home/url

Takođe, vredi pogledati i na Google Search konzoli pod Security Issues:
https://search.google.com/search-console/security-issues

Možda će se morati instalirati XenForo sa čistom temom koja dolazi sa foruma (a ako se tema kupuje, ili uzima besplatna, gledati dobro odakle se uzima - na XenForo forumu ima spisak tema koje su legalne), pa importovati postove i sadržaj (bazu i fajlove).

Svakako treba što pre obrisati sumnjivu temu.

Last edited:
sve što si napisao gor navedeno sam probao, Sve u nulu radi

pagespeed.web.dev

čak šta više na page sped GTMETRIX ima dobar skor

koristim Hostinger već godinama više se i ne sjećam koliko sam dugo tam

biznis plan

Code:
Disk Space    200 GB
RAM    1536 MB
CPU Cores    2
Inodes    600000
Addons/Websites    100
Max Processes    120
PHP Workers    60
Bandwidth    Unlimited

kod njih, imam još jednu domenu i hosting sve posebno ne vezano za ovaj hosting i do sad nikad problema.

po svemu sudeći domen uništen i biče da treba novi naziv kupiti ?
ja sam, i u panelu sve gledo malvare sve, sve, radi kako treba funcioniše mijenjo sam pozcije servera za Holdandskog,na Njemački, pa u Franculsku itd...

sve što si napisao gor navedeno sam probao, Sve u nulu radi

pagespeed.web.dev

čak šta više na page sped GTMETRIX ima dobar skor

koristim Hostinger već godinama više se i ne sjećam koliko sam dugo tam

biznis plan

Code:
Disk Space    200 GB
RAM    1536 MB
CPU Cores    2
Inodes    600000
Addons/Websites    100
Max Processes    120
PHP Workers    60
Bandwidth    Unlimited

kod njih, imam još jednu domenu i hosting sve posebno ne vezano za ovaj hosting i do sad nikad problema.

po svemu sudeći domen uništen i biče da treba novi naziv kupiti ?
ja sam, i u panelu sve gledo malvare sve, sve, radi kako treba funcioniše mijenjo sam pozcije servera za Holdandskog,na Njemački, pa u Franculsku itd...

Po svemu opisanom zvuči kao da je problem sa virusom na sajtu.

Da li sva ova tri alata daju negativan rezultat (kao da je sve čisto)?
1)
https://sitecheck.sucuri.net/

2)
https://www.virustotal.com/gui/home/url

3)
https://search.google.com/search-console/security-issues

Ako je to OK, ima li nekih prijava u Gugl konzoli za zabranjeno indeksiranje stranica (blokirane od strane robots.txt fajla i slično)?

Koja je adresa foruma?

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Advert
Back
Top Bottom