Stalak napravljen od otpada, tj. od onoga što sam pronašao po radionici.
Ideju sam dobio gledajući klip na Reljinom kanalu, a i muka me je naterala. Za većinu popravki ili štelovanja stalak je koristan, može i bez njega, ali je lakše sa njim.
Nisam nezadovoljan kako je ispao, jak, masivan i stabilan.
Kad sam završio, primetio sam par nedostataka. Da opet pravim stalak, sigurno bih napravio mehanizam za dizanje, nezgodno je držati bajs jednom rukom, a drugom zatezati šape, posebno kod e- bicikla koji je teži. Ručka za zatezanje šapa, onako kako sam je ja napravio, zna da zasmeta. Bolje rešenje bi bilo klizna ručka kao na šrafstuku (bravarska stega- mengele).
Ne bavim se popravkom bicikala, (biciklova
) ovo sam napravio da imam kad mi ponekad zatreba.
Možda ovo bude nekome korisno, ko se odluči da ga sam napravi. Ja sam ga napravio za 5-6 sati, i nije me koštalo ništa.
Kažu da slika govori kao hiljadu reči, pa vi računajte...
Ideju sam dobio gledajući klip na Reljinom kanalu, a i muka me je naterala. Za većinu popravki ili štelovanja stalak je koristan, može i bez njega, ali je lakše sa njim.

Nisam nezadovoljan kako je ispao, jak, masivan i stabilan.
Kad sam završio, primetio sam par nedostataka. Da opet pravim stalak, sigurno bih napravio mehanizam za dizanje, nezgodno je držati bajs jednom rukom, a drugom zatezati šape, posebno kod e- bicikla koji je teži. Ručka za zatezanje šapa, onako kako sam je ja napravio, zna da zasmeta. Bolje rešenje bi bilo klizna ručka kao na šrafstuku (bravarska stega- mengele).
Ne bavim se popravkom bicikala, (biciklova
) ovo sam napravio da imam kad mi ponekad zatreba.Možda ovo bude nekome korisno, ko se odluči da ga sam napravi. Ja sam ga napravio za 5-6 sati, i nije me koštalo ništa.
Kažu da slika govori kao hiljadu reči, pa vi računajte...