Komentari sa sajta "preseljeni" na forum

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

BikeGremlin

Administrator
Staff member
Kao što ste verovatno primetili, ovog vikenda sam "preselio" većinu komentara sa sajta na forum. Zašto?

Dosta članaka imalo je desetine (ili stotine) komentara. To je stranice činilo ogromnim i teškim za navigaciju (skrolovanje). Međutim, većina komentara sadrži dobra (i često postavljana uživo) pitanja & odgovore. Zato sam ih želeo sačuvati, umesto da ih samo obrišem.

Podjednako važno, hteo sam da pretragom mogu lako naći ta pitanja i odgovore. Puno puta mi se već desilo da iznova i iznova odgovaram na u suštini isto pitanje, a ne mogu da nađem prethodni odgovor i samo uputim na njega (ili uradim copy/paste).
Idealan scenario je da čitaoci sami urade pretragu i nađu odgovor. :)

Originalna pitanja su još na sajtu, ali na odvojenim stranicama (pod “stariji komentari”), podešenim tako da ih Internet pretraživači ne indeksiraju (iz razloga navedenih u ovom postu). Uz malo sreće, za nekoliko dana će svi kopirani komentari (i odgovori) moći da se nađu pretragom foruma, dok će pretraga sajta vraćati samo informacije iz članaka.

Tako će biti logičnije i lakše naći informacije i odgovore. Pretraga foruma sad može vratiti jedan post foruma, sa oko pet pitanja i odgovora, a ne stranicu sajta sa oko stotinu pitanja i odgovora.

Mislim da je ovo logičnije, praktičnije i bolje na duži rok.

P.S.
Kako bih sprečio da se članci sa sto komentara ponovo "pojave" u budućnosti, komentari na sajtu su "zaključani" i posetioce upućujem na forum (komentari se automatski zatvaraju 45 dana nakon objave članka, a u slučaju masovnijeg broja komentara ostaje mi da "ručno" zatvorim komentare za nove članke).

Relja
 
Last edited:

Adverts

Back
Top Bottom