• Cycling enthusiasts, bicycle mechanics, and anyone curious about bikes (or computers)? You're in the right place!

Register for a free account and dive into the discussions.

Our forum works with an AdBlocker, but if you’d like to support us, consider backing us on Patreon.

Kupovina Gravel bicikla

Advert

rangeros

New Rider
Hub Hero
Pozdrav svima.

Planiram već neko vreme da kupim novi bicikl, zapravo sam već trebao da ga uzmem, ali osećam da sam upao u "zečiju rupu" jer što više oglasa gledam i što više saznajem i istražujem nikako ne mogu da donesem pravu odluku. Plašim se da ako ovako nastavim na kraju neću kupiti nijedan. Budžet mi je oko 600-700 evra gore dole. Odlučio sam se za Gravel opciju jer ću voziti i po šljunku, kroz neke neutabane staze a i po asfaltu. Ništa ekstremno, ali opet, ne želim da budem ograničen samo na asfalt. Bitno mi je da mogu i zakačiti nešto stvari na bicikl ako želim da otputujem negde na par dana.
Generalno sam takav da kada god kupujem nešto istražujem do poslednjeg detalja funkcije i karakteristike, ali ovo sada sa biciklom je otišlo u neko novo ludilo.
Danas se pojavio novi oglas koji mi je zapao za oko i time dodatno otežao moje donošenje odluke koje već predugo traje. Iako znam da to treba da mi bude na poslednjem mestu, mnogo mi se sviđa geometrija i elegancija ovog rama, ali vidim da je od čelika. Relja, pročitao sam članak o svojstvima, ali nije mi puno pomogao, ne zbog toga što je loš, već zbog svega što sam gore naveo.
Šta mislite o ovom biciklu, da li se isplati kupiti ga za ovaj novac, ili da se ipak vratim beskrajnom premišljanju oko onih aluminijumskih?

Srdačan pozdrav

Pozdrav svima.

Planiram već neko vreme da kupim novi bicikl, zapravo sam već trebao da ga uzmem, ali osećam da sam upao u "zečiju rupu" jer što više oglasa gledam i što više saznajem i istražujem nikako ne mogu da donesem pravu odluku. Plašim se da ako ovako nastavim na kraju neću kupiti nijedan. Budžet mi je oko 600-700 evra gore dole. Odlučio sam se za Gravel opciju jer ću voziti i po šljunku, kroz neke neutabane staze a i po asfaltu. Ništa ekstremno, ali opet, ne želim da budem ograničen samo na asfalt. Bitno mi je da mogu i zakačiti nešto stvari na bicikl ako želim da otputujem negde na par dana.
Generalno sam takav da kada god kupujem nešto istražujem do poslednjeg detalja funkcije i karakteristike, ali ovo sada sa biciklom je otišlo u neko novo ludilo.
Danas se pojavio novi oglas koji mi je zapao za oko i time dodatno otežao moje donošenje odluke koje već predugo traje. Iako znam da to treba da mi bude na poslednjem mestu, mnogo mi se sviđa geometrija i elegancija ovog rama, ali vidim da je od čelika. Relja, pročitao sam članak o svojstvima, ali nije mi puno pomogao, ne zbog toga što je loš, već zbog svega što sam gore naveo.
Šta mislite o ovom biciklu, da li se isplati kupiti ga za ovaj novac, ili da se ipak vratim beskrajnom premišljanju oko onih aluminijumskih?

Srdačan pozdrav

Pozdrav,

Vredi spomenuti u startu:
Velikom procentu ljudi odgovara ravan korman.
Drugim rečima: ko nije vozio drumski korman, veća je verovatnoća da će se bolje snaći sa ravnim kormanom.

To na stranu, kod bicikla sa oglasa mi se jedino ne sviđa što nema prihvate za V-brake kočnice (nisam ljubitelj disk kočnica). Inače izgleda lepo (dobro, kad je već čelični ram, voleo bih i da ima prihvate za montiranje DT ručica menjača, ali to je stvar ukusa već :) ).

Pošto vidim da je dobro opran za slikanje i oglas, računam da je dobra ideja servisirati sve ležajeve po kupovini - mislim da sam pravio i video na tu temu, generalno:
https://www.bikegremlin.com/1338/sta-treba-uraditi-na-svakom-biciklu-nakon-kupovine/

Spram aktuelne ponude, deluje mi da je cena OK - a po slikama bicikl isto deluje OK.

Napomena: "sporiji" prenos sa šamaraljkama je izvodljiv prelaskom na Shimano GRX pogon prenosa tipa 30-46 (postojeći pogon je verovatno 34-50), a Tiagra 4700 ručice menjača bi trebalo da lepo rade i sa GRX prednjim menjačem (ako bude bila potrebna zamena menjača, ne mora da znači obavezno) - dok starije Tiagra 4600 neće raditi sjajno u toj kombinaciji.

Relja

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Advert
Back
Top Bottom