Cycling enthusiasts, bicycle mechanics, and anyone curious about bikes (or computers)? You're in the right place!
Register for a free account and dive into the discussions.
Our forum works with an AdBlocker, but if you’d like to support us, consider backing us on Patreon.
Поздрав! Пратила сам мало твоје видее на јутјубу, хоћу да куим бицикл па сам тражила нешто о величини рама и мењачима, тј. брзинама. Треба ми обичан градски бицикл. Можеш ли ми рећи је ли бољи избор Шимано нексус са 3 брзине у задњој глави или они Шимано мењачи са 6 брзина (конкретно за Полар Грација бицикле, женске). Досад сам имала Нексус са 3 и 6 брзина, били су ок и тај са три је савладавао блаже успоне без проблема (иаче, из Зр сам, можда имамо само 2-3 благе узбрдице у целом граду ), половни бицикли из иностранства су били, међутим после пар година почели да прескачу, нема поправке. Сад сам мислила да купим у радњи нови, али и они дају само 2 год гаранцију. Још увек не могу да одлучим да ли да узмем М или Л рам, а проблем је што овде код нас нема тај модел, у ствари има на једном месту али не дају да се проба. Немамо Полариву радњу, него неке приватнике који држе понеке њихове моделе и може се поручити преко нета. А како да поручим бицикл да га не пробам. Молила бих те за одговор у вези мењача.
Хвала на исцрпном одговору, пуно си помогао. Још само два потпитањца.
Висока сам 168цм, тачно сам на доњој граници за Л, а плашим се да ми М не буде мали, шта мислиш да је боље да узмем? Код тих бициклова је 2цм разлика у дужини и 4 цм разлика у висини рама, не звучи пуно, али кад не знам каква је то разлика при вожњи, посебно та 2цм ближе или даље кад је корман.
И друго, да ли се код таквих мењача брзине пребацују у покрету, док се окрећу педале или може и при стајању, или је свеједно? Како на пример ако станем на семафору у већој брзини, могу у моровању да пребацим у мању?
Хвала унапред, и нећу више детаљисати