Поздрав! Пратила сам мало твоје видее на јутјубу, хоћу да куим бицикл па сам тражила нешто о величини рама и мењачима, тј. брзинама. Треба ми обичан градски бицикл. Можеш ли ми рећи је ли бољи избор Шимано нексус са 3 брзине у задњој глави или они Шимано мењачи са 6 брзина (конкретно за Полар Грација бицикле, женске). Досад сам имала Нексус са 3 и 6 брзина, били су ок и тај са три је савладавао блаже успоне без проблема (иаче, из Зр сам, можда имамо само 2-3 благе узбрдице у целом граду ), половни бицикли из иностранства су били, међутим после пар година почели да прескачу, нема поправке. Сад сам мислила да купим у радњи нови, али и они дају само 2 год гаранцију. Још увек не могу да одлучим да ли да узмем М или Л рам, а проблем је што овде код нас нема тај модел, у ствари има на једном месту али не дају да се проба. Немамо Полариву радњу, него неке приватнике који држе понеке њихове моделе и може се поручити преко нета. А како да поручим бицикл да га не пробам. Молила бих те за одговор у вези мењача.
Хвала на исцрпном одговору, пуно си помогао. Још само два потпитањца.
Висока сам 168цм, тачно сам на доњој граници за Л, а плашим се да ми М не буде мали, шта мислиш да је боље да узмем? Код тих бициклова је 2цм разлика у дужини и 4 цм разлика у висини рама, не звучи пуно, али кад не знам каква је то разлика при вожњи, посебно та 2цм ближе или даље кад је корман.
И друго, да ли се код таквих мењача брзине пребацују у покрету, док се окрећу педале или може и при стајању, или је свеједно? Како на пример ако станем на семафору у већој брзини, могу у моровању да пребацим у мању?
Хвала унапред, и нећу више детаљисати
Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation: