Nov bicikl, prednja kocnica slabo radi

Nenad Kg

Hub Hero
Pozdrav Relja,

Kupio sam Capriolo 9.0 al imam problem sa prednjom kocnicom, mnogo je slaba, gotovo da ne drzi.
1716974528318.webp

Kada zakocim, ova gumica se skroz ovako savije, dok ta ista gumica na zadnjoj kocnici mnogo deluje cvrsca, uopste se ne savija dok kocim. Je l' tu postoji neki realni problem il samo ja moram nesto dodatno da podesim kocnice?
Hvala ti unapred

Solution
Pozdrav Relja,

Kupio sam Capriolo 9.0 al imam problem sa prednjom kocnicom, mnogo je slaba, gotovo da ne drzi.View attachment 299
Kada zakocim, ova gumica se skroz ovako savije, dok ta ista gumica na zadnjoj kocnici mnogo deluje cvrsca, uopste se ne savija dok kocim. Je l' tu postoji neki realni problem il samo ja moram nesto dodatno da podesim kocnice?
Hvala ti unapred

Ćao Nenade,

Mislim da je tu problem u podešavanju kočnica.
Ovde sam naširoko i detaljno objasnio kako treba to da se uradi:

Ukratko:
Na slici ne vidim, ali ako pakne nisu previše potrošene, trebalo bi promeniti raspored spejsera na paknama, tako da se širi spejseri stave sa strane čeljusti koji idu ka pakni, a uži sa spoljne strane (to sam objasnio...
Pozdrav Relja,

Kupio sam Capriolo 9.0 al imam problem sa prednjom kocnicom, mnogo je slaba, gotovo da ne drzi.View attachment 299
Hvala ti unapred

Ćao Nenade,

Mislim da je tu problem u podešavanju kočnica.
Ovde sam naširoko i detaljno objasnio kako treba to da se uradi:

Ukratko:
Na slici ne vidim, ali ako pakne nisu previše potrošene, trebalo bi promeniti raspored spejsera na paknama, tako da se širi spejseri stave sa strane čeljusti koji idu ka pakni, a uži sa spoljne strane (to sam objasnio od nekog 3. do 9. minuta gore-linkovanog videa).

Kada se to uradi, moraće se sajla popustiti malo (na šrafu za fiksiranje na čeljustima). Detalji su u videu. Video ima podeoke u opisu i na "tajmlajnu" da se lako skoči na deo koji je potreban.

Relja

Solution

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Back
Top Bottom