💡 Like BikeGremlin? Support us on Patreon
  • Cycling enthusiasts, bicycle mechanics, and anyone curious about bikes (or computers)? You're in the right place!

Register for a free account and dive into the discussions.

Pitanje u vezi kupovine bicikla za grad

Advert

Ljare24

New Rider
Hub Hero
Poštovani,
Potrebna mi je Vaša pomoć u vezi kupovine bicikla za grad(NS) , ne bih prelazio više od 5 km dnevno ,lično mi se najviše sviđa fat bike zbog izgleda ,ali sam primetio da je dosta teži zbog debelih točkova i da je namenjen za snežne i peščane terene, budžet mi je do 300e ,za oko mi je zapao capriolov model u opisu posta, zanima me Vaše lično mišljenje o mom odabiru i da li Vi imate neki predlog ili sugestiju za neku drugu opciju.

Hvala Vam unapred.

Poštovani,
Potrebna mi je Vaša pomoć u vezi kupovine bicikla za grad(NS) , ne bih prelazio više od 5 km dnevno ,lično mi se najviše sviđa fat bike zbog izgleda ,ali sam primetio da je dosta teži zbog debelih točkova i da je namenjen za snežne i peščane terene, budžet mi je do 300e ,za oko mi je zapao capriolov model u opisu posta, zanima me Vaše lično mišljenje o mom odabiru i da li Vi imate neki predlog ili sugestiju za neku drugu opciju.

Hvala Vam unapred.

Pozdrav,

Ukratko​

Miloš iz Bike Team servisa (Hadži Ruvimova 41 - kontakt podaci) svako malo sklopi bicikl od delova koje ima na stanju (tipa: slomljen ram sa ispravnim točkovima + uništeni točkovi, a ispravan ram i tako dok se ne sklopi).

Ti bicikli budu u ispravnom stanju za bezbednu vožnju, budu sklopljeni da kažem zdravorazumski (da se lako i jeftino mogu održavati) i cene budu sasvim razumne.

To je prvo što bih gledao.

Generalno​

Svakako je fatbike dosta težak (odlično primećeno) za vožnju po gradu.
Neki gradski bicikl sa "samo" jednom brzinom može sasvim lepo poslužiti za Novi Sad, bez da se plaća preskupo.

Na žalost, ponuda bicikala koji imaju tako neku "osnovnu" opremu/delove, a da je kvalitet dobar, je veoma slaba. Tako da bih opet prvo pitao Miloša, pa tek ako nema ništa, onda tražio dalje.

Preporuka za kupovinu​

Ako Miloš nema ništa u ponudi, ostaju oglasi polovnih (što nosi i rizik "mačke u džaku"), ili kupovina novog. Od novih, ponuda je katastrofalna.

Ako išta pomaže pisao sam generalne vodiče za kupovinu:
Od konkretnihi modela, trenutno jedino koliko-toliko smisleno što vidim je ovaj model iz Decathlona (bliže 500 nego 300 evra po ceni):

Gradski bicikl STEP-OVER 500

Relja

Hvala Vam na pomoći, raspitaću se kod Miloša, takođe me zanima Vaše mišljenje za fat bike po gradu ,da li ste imali ikakvog iskustva sa njima ,jer sam što bi se reklo baš zapeo za njih.

Hvala Vam na pomoći, raspitaću se kod Miloša, takođe me zanima Vaše mišljenje za fat bike po gradu ,da li ste imali ikakvog iskustva sa njima ,jer sam što bi se reklo baš zapeo za njih.

Za fat bike sam u prethodnom postu napisao:

Svakako je fatbike dosta težak (odlično primećeno) za vožnju po gradu.
Neki gradski bicikl sa "samo" jednom brzinom može sasvim lepo poslužiti za Novi Sad, bez da se plaća preskupo.

Opširnije:

Fatbike u odnosu na gradski bicikl je nalik traktoru u odnosu na neki gradski automobil (dok je MTB negde između pravog off-road džipa i SUV-a, u zavisnosti od modela MTB-a).

Dakle, sa fatbike-om se voze veoma široke i teške gume, što vožnju čini sporijom za dati uloženi napor. Naravno, za ravan Novi Sad i kraće razdaljine je praktično svaki bicikl OK, pa će i fatbike raditi posao.

Linkovani model FAT BOY 26 je onako - sa opremom nižeg kvaliteta (spram cene za nov, rekao bih). Ako ne nosi 100 i više kila težine, radiće posao (za veći teret bi glavčinu zadnjeg točka trebalo menjati nekom jačom). Kočnice su lošijeg kvaliteta, ali radiće na ravnom.

Relja

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Advert
Back
Top Bottom