Pitanje u vezi kupovine električnog bicikla

BikeGremlin

Wheel Wizard
Staff member
Pitanje koje sam dobio porukom:

Pozdrav,
vec neko vreme razmisljam o kupovini polovnog e-bicikla.
Visok sam 178cm i imam oko 80kg.
Dakle ram M, ili L.
Ne znam da li je bolja opcija 27.5 ili 29 velicina guma.
Namena bicikla je voznja uglavnom van asfalta, moze doci u obzir sa prednjim i zadnjim amortizerima, a i ne mora.
Sajt koji sam koristio za trazenje oglasa je KupujemProdajem, uglavnom sam belezio oglase koji imaju Bosch, yamaha i giant sync drive pro sisteme (Yamaha).
Velicina baterije minimum 500Wh, sa prednjim motorom.
Budzet do 1000e.
Interesuje me koji sistemi su najpouzdaniji,kao i da li su bas sigurne sto se tice voznje po kisi?
Da li se vara na kilometrazi ,ako je odgovor da ,moze li se to saznati i na koji nacin?

Last edited:
Solution
Pozdrav,

Savetovao bih da se izbegnu točkovi prečnika 584 mm (koje marketing naziva 27,5") i izaberu oni prečnika 622 mm (koje marketing naziva 28" kad nisu na MTB-u, a 29" kad se isti takvi stave na MTB :) ).
Standardi dimenzija guma/felni bicikala

Za model bih preporučio da se Giant električni bicikli izbegavaju (verovatno da nisu baš svi loši, ali ja bih ih zaobišao).

Svakako treba imati na umu da kvalitetni prednji (ili prednji i zadnji) amortizeri podižu cenu proizvodnje, ali i kasnijeg održavanja.

Koliko znam, i Bosch, i Yamaha, i Shimano prave OK elektromotore, sa svojim prednostima i manama.

Rekao bih da Bosch ima najmanje lošu servisnu podršku, a da Shimano ima najbolju integraciju sa ručicama...
Pozdrav,

Savetovao bih da se izbegnu točkovi prečnika 584 mm (koje marketing naziva 27,5") i izaberu oni prečnika 622 mm (koje marketing naziva 28" kad nisu na MTB-u, a 29" kad se isti takvi stave na MTB :) ).
Standardi dimenzija guma/felni bicikala

Za model bih preporučio da se Giant električni bicikli izbegavaju (verovatno da nisu baš svi loši, ali ja bih ih zaobišao).

Svakako treba imati na umu da kvalitetni prednji (ili prednji i zadnji) amortizeri podižu cenu proizvodnje, ali i kasnijeg održavanja.

Koliko znam, i Bosch, i Yamaha, i Shimano prave OK elektromotore, sa svojim prednostima i manama.

Rekao bih da Bosch ima najmanje lošu servisnu podršku, a da Shimano ima najbolju integraciju sa ručicama menjača i menjačima (ako se koriste elektronske ručice i menjači).

Dao bih blagu prednost Bosch-u zbog kasnijeg redovnog održavanja, ali ne mislim da su Shimano i Yamaha zaista lošiji (sve je to pravljeno da se menja kad ostari i da servis i delovi budu ograničeni, samo u ovlaštenim servisima, i skupi).

Za vožnju po kiši bi trebalo da nema problema (i svakako ne neke razlike između ta tri proizvođača) ako je sve ispravno.

Što se tiče načina na koji naši prepordavci varaju... uff. :) Kreativni su ljudi. Počeo bih od toga da obično nemaju ključ za skidanje baterije što me navodi na osnovanu sumnju da je bicikl ukraden.

Relja

Solution

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Back
Top Bottom