Pre svega, veliko poštovanje! Imao bih pitanje vezano za viljuškom iz naslova, sa podesivim hodom od 120-150mm. Viljuška obavlja posao odlično. U vožnji nema nikakvih problema. Ali, primetio sam jednu stvar koja je počela da me brine jer nisam siguran da li je to normalno i da li je to bilo i ranije. Kada uzmem biciklu i podignem prednji točak u vazduh, a nakon toga ga spustim, čuje se neki ,,Klik" koji se takodje oseti pod ruku. Kada sednem na biciklu, vozim po ravnim putevima, po brdu, spuštam se nizbrdo, kamenje itd. nema apsolutno nikakvih problema kao što sam pomenuo. E sad, zašto me ovo brine. Ovo me brine zbog dropova, kada sam prinudjen da podignem prednji točak i zatim sletim. Da ne napravi još veći problem. Naravno, to su dropovi od najviše pola metra, ne preskačem stepenice itd. Mislio sam da je luft do lule, ali sam odsrafio i podesio ponovo Lulu i to nije taj luft pod ruku. Već u samom amortizeru. Prasinari su dobri. Skinuo sam nogice amortizera, unutra je sve podmazano jer je amortizer redovno servisiran. E sad tu sam primetio da ,,štapovi"(ne znam tačan naziv tog dela) koji se srafe za nogice, i levi (koji ide od opruge) i desni (od rebaund komore) imaju lufta kada se mrdaju levo desno, ali mislim da je to normalno, ispravite me ako grešim, servisirao sam par viljuški, i kod njih je bilo tako pod ruku. Dakle, pod opterećenjem i tokom vožnje nema nikakvih problema, ali me brine zbog dropova. Ne mogu se setiti da li je to bilo i ranije... U prilogu se nalazi video gde možete čuti taj zvuk i bolje razumeti o čemu se radi. Unapred hvala i srdačan pozdrav.
Andreja
Andreja