Polar Forester Comp - za grad, vikend vožnje i prevoz deteta

Zoran

Hub Hero
Dobra dan,

prvo bih želeo da pozdravi sve članove ovog foruma, bicikli kao i većina ljudi vozim od malih nogu ali se ne razumem toliko u kvalitet.
Želim da kupim novi bicikl, pretraživao sam po online prodavnicama najviše, moj budžet je negde od 300-350 eur.
Bicikl bih vozio kao i do sada u naseljenoj sredini, do posla ili vikendom u neku dužu vožnju.
Dobio sam preporuku za model: "POLAR FORESTER COMP", želeo bih da napomenem da sam nešto viši od 190 cm i oko 100kg težine.
Sam bicikl mi se svideo ali imam određeni nedoumica: kako sam porodičan čovek želeo bih da montiram i sedište za dete, nisam siguran da li je izvodljivo ili praktično na ovom modelu, takođe koliko je bezbedno, samim tim se postavlja i pitanje silaska i penjanja na sam bicikl, koliko je to uopšte izvodljivo, ili da uzmem bicikl sa drugačijom štanglom?
Kakve su vaše preporuke i saveti na sve gore navedeno, naravno u obzir dolaze i drugi tipovi bicikla u cenovnom rangu.
Hvala!

Pozdrav
Zoran

Solution
Dobra dan,

prvo bih želeo da pozdravi sve članove ovog foruma, bicikli kao i većina ljudi vozim od malih nogu ali se ne razumem toliko u kvalitet.
Želim da kupim novi bicikl, pretraživao sam po online prodavnicama najviše, moj budžet je negde od 300-350 eur.
Bicikl bih vozio kao i do sada u naseljenoj sredini, do posla ili vikendom u neku dužu vožnju.
Dobio sam preporuku za model: "POLAR FORESTER COMP", želeo bih da napomenem da sam nešto viši od 190 cm i oko 100kg težine.
Sam bicikl mi se svideo ali imam određeni nedoumica: kako sam porodičan čovek želeo bih da montiram i sedište za dete, nisam siguran da li je izvodljivo ili praktično na ovom modelu, takođe koliko je bezbedno, samim tim se postavlja i pitanje silaska i...
Dobra dan,

Sam bicikl mi se svideo ali imam određeni nedoumica: kako sam porodičan čovek želeo bih da montiram i sedište za dete, nisam siguran da li je izvodljivo ili praktično na ovom modelu, takođe koliko je bezbedno, samim tim se postavlja i pitanje silaska i penjanja na sam bicikl, koliko je to uopšte izvodljivo, ili da uzmem bicikl sa drugačijom štanglom?
Kakve su vaše preporuke i saveti na sve gore navedeno, naravno u obzir dolaze i drugi tipovi bicikla u cenovnom rangu.
Hvala!

Pozdrav
Zoran

Ćao Zorane, dobrodošao na forum. :)

Pisao sam članak o prevozu dece biciklom. Tu su svi detalji, sa sve fotkama. :) Ukratko:
Na taj polar se može montirati dečije sedište pozadi bez problema (preferiram dečija sedišta sa kačenjem na ram bicikla).

Horizontalna šipka komplikuje "stavljanje" deteta u i iz sedišta. Ja sam obično radio tako što opkoračim bicikl (obe noge na zemlji, šipka između nogu, kukovi između sedla i kormana).
Uzmem dete, stavim ga u sedište (moram rotirati gornji deo tela i to zna biti nezgodno ko ima problema sa leđima), zakopčam, a onda normalno krećem biciklom (za silaženje je procedura obrnuta).

Što se preporuka za bicikl tiče - već godinama se ne prave zdavorazumski sklopljeni bicikli koji služe vozaču, a ne on njima. Kapitalizam, marketing, prodaja. Što je još gore, za više novca se može uzeti lakši bicikl, ali ne i praktičniji. Tako da nemam neki pametniji savet, na žalost.

U ovom videu sam diskutovao o tome šta mislim da je praktično i kakav po meni bajs treba da bude:

Relja

Solution
Zdravo Relja,

Hvala na odgovoru i savetima, više su nego korisni.
Da li bi mogao da napišeš nešto o kvalitetu samog bicikla?

Pozdrav

Vodič za kupovinu treking bicikla - za detalje.

Ukratko:
Prednosti:
  • Obične V-brake kočnice.
  • Spolja rutirane sajle i bužiri.
  • Tripl prenos, bez previše brzina pozadi.
  • Shimano kasetna zadnja glavčina (nabla).
Mane:
  • Lula sa orahom.
  • Amortizer - uz to još i niže klase, nekvalitetan.
Delovi na njemu su neka niža klasa, generalno, ali ta jednostavnost ima i prednosti (opet bih uputio na gore-linkovani članak za detaljnije objašnjenje).

Relja

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Back
Top Bottom