💡 Like BikeGremlin? Support us on Patreon
  • Cycling enthusiasts, bicycle mechanics, and anyone curious about bikes (or computers)? You're in the right place!

Register for a free account and dive into the discussions.

pozdrav svima ja sam rade iz beograda

Advert

radevul

New Rider
Hub Hero
Jurim tockove da kupim za bajk koji sam nabavio bez njih

Унеси

Послали сте

Od sredine osovine do vrha amortizera tj viljuške 38.5 cm prostor za tocak nikako mereci na bajkovima da budem siguran da li je 27.5 ili 28 sumnjam da je 29 teško bas inače ima mehaničke disk celjusti

Унеси

Послали сте

Jurim tockove da kupim za bajk koji sam nabavio bez njih

Унеси

Послали сте

Od sredine osovine do vrha amortizera tj viljuške 38.5 cm prostor za tocak nikako mereci na bajkovima da budem siguran da li je 27.5 ili 28 sumnjam da je 29 teško bas inače ima mehaničke disk celjusti

Унеси

Послали сте

Pozdrav i dobrodošao,

Ovde sam objavio tabelu svih dimenzija guma (i felni na koje te gume idu, naravno), sa podebljanim najčešće korištenim veličinama:

https://bicikl.bikegremlin.com/382/dimenzije-guma-za-bicikl/#1.1

Na početku tog članka pisao sam o dimenzijama uopšteno i objasnio da je 29" samo marketinški naziv za 622 mm odnosno stare dobre 28" točkove - samo kad se takvi isti montiraju na MTB (lepote kapitalizma :) ).

Relja

to znaci 28?

Aha - OK: sad tek razumem šta je zapravo pitanje. Ukratko: nisam siguran.

Ako se ne može izguglati po modelu viljuške, ili rama, ostaje da se proba sa točkom (pošto su disk kočnice, nemamo neki precizan orijentir kao što bi to bilo slučaj kod V-brake kočnica).

Po izmerenoj dimenziji, mogao bi biti i za 584 mm sa širim gumama (ako je MTB), a mogao bi biti i za 622 mm sa gumama normalne/srednje širine. Pogotovo što se amortizer sabija, ima hod.

Ako nema nikakve oznake/modela, može se probati sa nekim točkom - videti kako pasuje.

Aha - OK: sad tek razumem šta je zapravo pitanje. Ukratko: nisam siguran.

Ako se ne može izguglati po modelu viljuške, ili rama, ostaje da se proba sa točkom (pošto su disk kočnice, nemamo neki precizan orijentir kao što bi to bilo slučaj kod V-brake kočnica).

Po izmerenoj dimenziji, mogao bi biti i za 584 mm sa širim gumama (ako je MTB), a mogao bi biti i za 622 mm sa gumama normalne/srednje širine. Pogotovo što se amortizer sabija, ima hod.

Ako nema nikakve oznake/modela, može se probati sa nekim točkom - videti kako pasuje.
mtb u pitanju

mtb u pitanju

Hvala na odgovoru.
Nažalost, bez tačnih oznaka rama ili viljuške, i bez probavanja uživo, nije moguće sa sigurnošću reći koja veličina točka odgovara.
To je stvar koja mora da se vidi i proba uživo, u servisu ili kod nekoga ko ima točak za test.
Srećno u potrazi!

Hvala na odgovoru.
Nažalost, bez tačnih oznaka rama ili viljuške, i bez probavanja uživo, nije moguće sa sigurnošću reći koja veličina točka odgovara.
To je stvar koja mora da se vidi i proba uživo, u servisu ili kod nekoga ko ima točak za test.
Srećno u potrazi!
Hvala na pomoći tu smo

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Advert
Back
Top Bottom