💡 Like BikeGremlin? Support me on Patreon or buy me a coffee
  • Cycling enthusiasts, bicycle mechanics, and anyone curious about bikes (or computers)? You're in the right place!

Register for a free account and dive into the discussions.

Predimanzionirano sedište

Advert

JelenaP

Frequent Pedaler
Hub Hero
Naišla sam na oglasniku kupujemprodajem oglas za predimenzionirano sedište koje kupuje žene, deca i starije osobe oba pola. Interesuju me mišljenja i iskustva.

Naišla sam na oglasniku kupujemprodajem oglas za predimenzionirano sedište koje kupuje žene, deca i starije osobe oba pola. Interesuju me mišljenja i iskustva.

Da se odmah ogradim (kao oni što reklamiraju lekove :) ): ovo je moje mišljenje, na osnovu mog obrazovanja, znanja i iskustva - različiti ljudi imaju različita iskustva, pa samim tim i mišljenja, i ne tvrdim da je moje božije slovo.

Elem, ukratko:
Za sedla se ne usuđujem reći "to i to će biti dobro za Vas." Mogu samo dati smernice i savet da se proba.

Opširnije:
Sedlo je najindividualnija stvar na biciklu, na svetu, i u poznatom univerzumu. :) Ne šalim se. Dva čoveka iste visine i konstitucije mogu za istu vrstu i namenu bicikla birati različita sedla. Do te mere ide! :)

Što čovek duže vozi, to mu manje prija preširoko i premekano sedlo. Ne pričam ni o nekim velikim kilometražama, dovoljno je voziti par km do posla i nazad, da bi posle par meseci mekano i široko sedlo postalo neudobno.

Napisao sam seriju kraćih članaka (većina ovih su baš stvarno kratki, za razliku od većine mojih) sa generalnim smernicama:
To je ono "nauči čoveka da peca." Ako moram davati neku preporuku, Balance Bike iz Novog Sada prodaje SQlab sedla koja su solidnog kvaliteta i imaju udobnih modela (za različite vrste bicikala, polove vozača i uzraste):
https://www.instagram.com/balancebikeshop_ns/
📍Braće Ribnikar 65a, Novi Sad
🕐 Radno vreme od 8 do 20č, subotom od 9 do 14č
📱0612876442

Ne znam kakva je situacija u ostalim gradovima, ali već par sugrađana sam uputio na ovu prodavnicu i zadovoljni su sedlima.

Za uspravan položaj sedenja može šire sedlo (sa rupom, ili bez je veoma individualno - za oba pola vozača, nekima pasuju samo sa rupom, nekima samo bez rupe). Za kraće gradske relacije može da ne bude jako tvrdo, ali i tu će baš premekano biti neudobno posle nekog vremena.

Selle Royal ili SQlab modeli bi mogli biti OK odnos plaćeno-dobijeno. Par modela koji bi mogli biti OK za kraće relacije i uspravno sedenje:
Nadam se da sam više pomogao, nego što sam zbunio. :)

Relja

@BikeGremlin veoma ste pomogli :) Više mojim poznanicima koji su upućeni u bicikle. U njihovo ime sam pitala. Interesuje ih no ne vole da pišu po internetu. Činilo mi se da znam dovoljno o biciklima ali vidim da nemam pojma. Odlažem odluku o kupovini bicikla no kad kupim kupiću da traje deceniju :) Ove zime planiram da iskoristim sniženja u Planet bajku ili Kaprijolu.

Back
Top Bottom