• Cycling enthusiasts, bicycle mechanics, and anyone curious about bikes (or computers)? You're in the right place!

Register for a free account and dive into the discussions.

Our forum works with an AdBlocker, but if you’d like to support us, consider backing us on Patreon.

Predimanzionirano sedište

Advert

JelenaP

Frequent Pedaler
Hub Hero
Naišla sam na oglasniku kupujemprodajem oglas za predimenzionirano sedište koje kupuje žene, deca i starije osobe oba pola. Interesuju me mišljenja i iskustva.

Naišla sam na oglasniku kupujemprodajem oglas za predimenzionirano sedište koje kupuje žene, deca i starije osobe oba pola. Interesuju me mišljenja i iskustva.

Da se odmah ogradim (kao oni što reklamiraju lekove :) ): ovo je moje mišljenje, na osnovu mog obrazovanja, znanja i iskustva - različiti ljudi imaju različita iskustva, pa samim tim i mišljenja, i ne tvrdim da je moje božije slovo.

Elem, ukratko:
Za sedla se ne usuđujem reći "to i to će biti dobro za Vas." Mogu samo dati smernice i savet da se proba.

Opširnije:
Sedlo je najindividualnija stvar na biciklu, na svetu, i u poznatom univerzumu. :) Ne šalim se. Dva čoveka iste visine i konstitucije mogu za istu vrstu i namenu bicikla birati različita sedla. Do te mere ide! :)

Što čovek duže vozi, to mu manje prija preširoko i premekano sedlo. Ne pričam ni o nekim velikim kilometražama, dovoljno je voziti par km do posla i nazad, da bi posle par meseci mekano i široko sedlo postalo neudobno.

Napisao sam seriju kraćih članaka (većina ovih su baš stvarno kratki, za razliku od većine mojih) sa generalnim smernicama:
To je ono "nauči čoveka da peca." Ako moram davati neku preporuku, Balance Bike iz Novog Sada prodaje SQlab sedla koja su solidnog kvaliteta i imaju udobnih modela (za različite vrste bicikala, polove vozača i uzraste):
https://www.instagram.com/balancebikeshop_ns/
📍Braće Ribnikar 65a, Novi Sad
🕐 Radno vreme od 8 do 20č, subotom od 9 do 14č
📱0612876442

Ne znam kakva je situacija u ostalim gradovima, ali već par sugrađana sam uputio na ovu prodavnicu i zadovoljni su sedlima.

Za uspravan položaj sedenja može šire sedlo (sa rupom, ili bez je veoma individualno - za oba pola vozača, nekima pasuju samo sa rupom, nekima samo bez rupe). Za kraće gradske relacije može da ne bude jako tvrdo, ali i tu će baš premekano biti neudobno posle nekog vremena.

Selle Royal ili SQlab modeli bi mogli biti OK odnos plaćeno-dobijeno. Par modela koji bi mogli biti OK za kraće relacije i uspravno sedenje:
Nadam se da sam više pomogao, nego što sam zbunio. :)

Relja

@BikeGremlin veoma ste pomogli :) Više mojim poznanicima koji su upućeni u bicikle. U njihovo ime sam pitala. Interesuje ih no ne vole da pišu po internetu. Činilo mi se da znam dovoljno o biciklima ali vidim da nemam pojma. Odlažem odluku o kupovini bicikla no kad kupim kupiću da traje deceniju :) Ove zime planiram da iskoristim sniženja u Planet bajku ili Kaprijolu.

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Advert
Back
Top Bottom