• Cycling enthusiasts, bicycle mechanics, and anyone curious about bikes (or computers)? You're in the right place!

Register for a free account and dive into the discussions.

Our forum works with an AdBlocker, but if you’d like to support us, consider backing us on Patreon.

Problem sa brake lever axle bush-om

Advert

Andreja

New Rider
Hub Hero
Poštovanje,
posedujem Shimano Deore XT T8000 kočnice. Međutim javio mi se jedan problem. Na desnoj ručici, ona gornja gumica na samoj, kako bih se izrazio, osovini, pinu koji vezuje samu polugu za ručicu je pukla jednim delom. Tako da kada stiskam ručicu, sve radi kako treba, ali ta osovina pritiskom na polugu ode u stranu kada se gleda taj njen sklop, jer je otpalo parče te gume kao što rekoh. E sad, moje pitanje bi bilo može li se to nekako srediti, improvizovati? Jer zamenski deo ovde teško da ću ikad naći. Našao sam njegovu oznaku u Shimano-vom pdf fajlu, ali ga ni u inostranstvu nema... Evo oznake kako bih pomogao razumevanju problema: Y8UW98060
Ukoliko nije moguće ništa uraditi, može li to tako ostati, da li će praviti neki problem? Iskreno mi se ne kupuje cela ručica zbog jedne gumice, a i nju bih ovde teško našao, pogotovo što mi ne treba iz serije M8000 već T8000... Unapred hvala i srdačan pozdrav.
P.S. U prilogu ispred se nalazi fotografija kako izgleda taj deo, trebalo bi da je to to...

Andreja
1000004734.webp

Poštovanje,
posedujem Shimano Deore XT T8000 kočnice. Međutim javio mi se jedan problem. Na desnoj ručici, ona gornja gumica na samoj, kako bih se izrazio, osovini, pinu koji vezuje samu polugu za ručicu je pukla jednim delom. Tako da kada stiskam ručicu, sve radi kako treba, ali ta osovina pritiskom na polugu ode u stranu kada se gleda taj njen sklop, jer je otpalo parče te gume kao što rekoh. E sad, moje pitanje bi bilo može li se to nekako srediti, improvizovati? Jer zamenski deo ovde teško da ću ikad naći. Našao sam njegovu oznaku u Shimano-vom pdf fajlu, ali ga ni u inostranstvu nema... Evo oznake kako bih pomogao razumevanju problema: Y8UW98060
Ukoliko nije moguće ništa uraditi, može li to tako ostati, da li će praviti neki problem? Iskreno mi se ne kupuje cela ručica zbog jedne gumice, a i nju bih ovde teško našao, pogotovo što mi ne treba iz serije M8000 već T8000... Unapred hvala i srdačan pozdrav.
P.S. U prilogu ispred se nalazi fotografija kako izgleda taj deo, trebalo bi da je to to...

AndrejaView attachment 499

Pozdrav Andreja,

Ako nešto pomaže, našao sam na nemačkom Amazonu deo (affiliate je link):
https://amzn.to/42yUrPQ

Od alternativnih rešenja, pada mi na pamet 3d štampa (nisam 100% siguran koliko je to dobro rešenje, ali ne pada mi ništa bolje na pamet).

Koliko vidim, pin koji fiksira ručicu ima svoj utvrđivač da ne ispadne, a te "gumice" (moram priznati da bih tu očekivao mekši metal ili plastiku umesto gume) rešavaju luft. Koliko je kritično bez njih, nisam siguran. Pošto su kočnice u pitanju, ja bih gledao to namestiti da bude kako treba, za svaki slučaj.

Relja

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Advert
Back
Top Bottom