We're glad to have you here! Whether you're a cycling enthusiast, a bicycle mechanic, or just curious about bikes (or computers), you've come to the right place. Here, you'll find discussions on everything from bike maintenance and cycling tips to computer-related topics and much more.
As a guest, you can browse our threads and get a feel for the community. To fully participate, consider registering for a free account, which will allow you to:
We encourage you to introduce yourself in the New Members section. Our friendly community is here to help, so don’t hesitate to ask if you have any questions!
Happy cycling and welcome to the Bike Gremlin family!
A menjao i lanac tada... Ah, to iskustvo ...
Eh da, pitanjce - ako postavim kasetu sa najvećim od 36 pozadi, a napred je najveći sa 48, hoće li lanac sa 116 karika biti OK, tj. postoji li kakav proračun?
Mislio sam hoće li 116 karika pokriti 48-36 kombinaciju
Trebalo bi da hoće. Ne sećam se tačno koliko sam karika skinuo kad sam menjao lanac za 48-32 kombinaciju, ali bilo je >4 ako se dobro sećam...
Kako to utvrditi?
Kada se napred prebaci na najmanji lančanik, a pozadi na najveći, treba gledati koliko je daleko gornja rolnica zadnjeg menjača od najvećeg lančanika. Zadnji menjači obično imaju b-šraf za podešavanje tog rastojanja u određenom rasponu. Da li se menjač može podesiti tako da stoji na preko 1 cm dalje od najvećeg lančanika (kada su brzine podešene kako sam objasnio na početku pasusa)? Ako može, onda će verovatno moći da se montira 11-28 kaseta, dok za 11-30 (i 11-32) treba imati oko 1,5 do 2 cm razmaka.
Relja
Da te citiram:
Verujem da bih ovo trebao proveriti pre prelaska/kupovine zadnje 12-36 kombinacije? Sada je 11-32.
Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation: