• Welcome to the Bike Gremlin Forum!

We're glad to have you here! Whether you're a cycling enthusiast, a bicycle mechanic, or just curious about bikes (or computers), you've come to the right place. Here, you'll find discussions on everything from bike maintenance and cycling tips to computer-related topics and much more.

As a guest, you can browse our threads and get a feel for the community. To fully participate, consider registering for a free account, which will allow you to:

• Ask questions and share your knowledge
    • Join ongoing discussions
    • Access exclusive content
    • Receive updates on new topics

We encourage you to introduce yourself in the New Members section. Our friendly community is here to help, so don’t hesitate to ask if you have any questions!

Happy cycling and welcome to the Bike Gremlin family!

Registracija bicikla?

Lazarz

Cadence Cadet
Pozdrav Reljo
Da li se bicikle mogu registrovati?
I ako mogu gde se to radi i koliko košta, šta je potrebno za to možda broj šasije.

Ćao,

Koliko znam, u zemlji Srbiji to ne postoji kao zvanična opcija.

Postoji pregršt sajtova širom sveta (pravili su ljudi i kod nas neke) gde se bicikli mogu kao registrovati, na tako nekom sajtu - ali bez ikakve provere i potvrde, ništa zvanično. Kao da na ovom forumu otvorimo temu, pa svako šibne fotku svog bajsa i broj rama, i to je kao to (bez uvida u ličnu kartu, dokaz o kupovini i vlasništvu i slično od strane službenog ovlaštenog lica). Takoreći, može svako da "registruje" šta hoće.

Takođe, koliko znam, na nivou (celokupne) Srbije ne postoji jedinstvena evidencija brojeva ramova bicikala prijavljenih kao ukradeni (nisam siguran za ostale države). Bilo je nešto pokrenuto na nivou Novog Sada, ali koliko sam ispratio nije se "primilo" dalje (ako grešim, neka me neko ispravi).

Videću kako će narednih meseci i godina zakonski rešiti električne bicikle (i trotinete), pa ću sve promene dopisati u članku "Zakon o saobraćaju za bicikliste u Srbiji." Za sad, koliko znam, nikakva registracija nije moguća (opet, ako grešim, nadam se da će me neko ispraviti).

Relja

Koliko shvatam, uskoro (od ovog leta) će možda biti potrebno da se registruju električni bicikli i trotineti. Videćemo da li će ovo postati dozvoljeno (ili čak obavezno) i za ostale bicikle.

Naravno, zemlja Srbija, mogu se još pet puta predomisliti i promeniti planirane zakonske uredbe, pogotovo što očekujem da sva udruženja biciklista, ekologa i ciklo-kurira dignu dževu zbog ove najave.

Relja

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Back
Top Bottom