• Cycling enthusiasts, bicycle mechanics, and anyone curious about bikes (or computers)? You're in the right place!

Register for a free account and dive into the discussions.

Our forum works with an AdBlocker, but if you’d like to support us, consider backing us on Patreon.

Savet za kupovinu gradskog bicikla i prevoz deteta sa prednjim sedistem

Advert

dejanCA

New Rider
Hub Hero
Pozdrav Relja.
Citao/gledao sam tvoje tekstove/video materijal o nekim trendovima u industriji i odrzavanju bicikala.
Moje iskustvo je, otkako sam otisao na studije u NS, prekinuto.. znaci 20 godina ne voznje i potpuna nepoznanica sta vredi kupiti. Potrebna mi je tvoja pomoc u vidu saveta, sta uzeti od ova dva bicikla. Unapred zahvalan.
Dakle, prvi ogranicavajuci faktor je moja visina i tezina, dakle 197cm i 105kg, stoga mi treba sto veci bicikl, pa sam i time ogranicen.
Namena - lagana gradska voznja deteta sa prednjim decjim sedistem. Grad - Novi Sad.

Prvi bajk mi je potpuna nepoznanica. Vidim da ima dobos kocnice, valjda ce to biti ok za po NS.
https://www.2bike.rs/cikloberza/mal...ing-10/sparta-xxxl-70cm-retka-velicina-rama-1

ili, ovaj Raleigh. Vidim da ima dosta tehnologija, koje volis da vidis na bajku, otvorene sajle itsl.. ni meni se ne dopada komplikacija sa amortizerom i diskovima, ali, sta-je-tu-je..
https://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/city-turing-10/relidz-rushour-4-0-xxl-nov-nov

Interesuje me tvoje misljenje, o kvalitetu voznje i da li ima delova za njihovo odrzavanje.
Sve najbolje,
Dejan

Pozdrav Dejane,

Novi Sad je ravan i pristojno asfaltiran, pa samim tim dosta zahvalan po pitanju kvaliteta kočnica, pa i pogonskog sklopa i bicikla generalno.

Oba bicikla imaju svojih prednosti i mana. Da ne zvuči kao floskula, ukratko:

Sparta ima brzine u glavi što nije baš najjači, najrobusniji, sistem sa lakim servisiranjem i zamenom. Bužiri idu kroz ram što je nezahvalno za zamenu. Prednost je jednostavnost rama (bez amortizera) i doboš kočnice mogu biti zahvalno rešenje za ravnicu (rekao bih da su i one nešto komplikovanije od V-brake kočnica, ali ne previše).

"Relidz" (Raleigh) ima amortizer i disk kočnice, što nepotrebno daje težinu, kompleksnost i skuplje i teže održavanje, bez nekih prednosti kad je gradska vožnja u pitanju.

Oba bicikla imaju lulu sa orahom, koja ima svojih mana.

Težak izbor i nisam siguran koji bih pre uzeo da moram birati između ta dva (a svestan sam da je ponuda nikakva i da nema baš puno izbora). Možda prednost za Raleigh.

Relja

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Advert
Back
Top Bottom