• Cycling enthusiasts, bicycle mechanics, and anyone curious about bikes (or computers)? You're in the right place!

Register for a free account and dive into the discussions.

Our forum works with an AdBlocker, but if you’d like to support us, consider backing us on Patreon.

Shimano Deore

Advert

mivancic

New Rider
Hub Hero
Relja, pozdrav iz Splita !
Evo jedno "čudno" pitanje (mada kažu da "nema čudnih pitanja, nego samo čudnih odgovora")

Imam biciklu Cube Nature PRO BLUE´N´GREEN 2021. Ima ravni volan, Shimano Deore RD-M6000, 10-Speed stražnji mjenjač, kazeta Shimano CS-HG500, 11-34T,
Shimano FC-T521, 48x36x26T, Octalink, BB-ES300, 175mm, Chainguard (zamijenjen sa 44-32-24),
i Shimano Deore SL-M6000, Rapidfire-Plus ručice mjenjača.
Shimano BR-MT200, Hydr. Disc Brake (160/160) kočnice !!!

Generalno sam jako sam zadovoljan biciklom ali bi stavio drop down volan pa me zanima koje bi ručice mjenjača treba uzet, a da su kompatibilne sa prvenstveno stražnjim mjenjačem i da li moram mijenjat prednji pogon (s obzirom da ima 3 zupčanika) ??? Šta s kočnicama ?

Ima li sve ovo uopče smisla :-) Možda bolje kupiti neku jednostavnu gravel biciklu tipa Canyon Grizl (cestovnu imam Canyon Endurace CF 8.0). Ako je važno imam 193 cm i 105 kg :-(

Pozdrav i hvala unaprid. Mirko

Pozdrav Mirko,

Ako mislimo na isto (drumski, zakrivljeni, drop korman):

Kod drop kormana postoje mnogi problemi vezani za kompatibilnost ručica - kako kočnica, tako i menjača. To je dosta posla i novaca da se praktično sve izmenja.
Za idealno indeksno menjanje brzina na triplu, verovatno će biti potrebno zameniti i pogon nekim drumskim tripl pogonom.

Pitanje je i ima li smisla na takvom ramu (i tipu bicikla) voziti drop korman.

Relja

Last edited:
Da, to sam i mislio.
Sada sam našao drugu varijantu...takozvani corner handlebar tvrtke Surly. Nešto između pravog drop down handlebara i ravnog. Omogućava da samo premjestim kočnice i mjenjače brzina i da ne mijenjam ništa drugo....
Svejedno, hvala na pomoći.

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Advert
Back
Top Bottom