Shimano HB-M475 nable

Solution
Pozdrav,

Sretao sam se sa zadnjim nablama te klase (FH-M475 - dimenzije). OK su sasvim.

Edit:
Za malo da zaboravim:

Dok je nabla kao takva sasvim OK, valja napomenuti da je sistem montiranja kočionih diskova sa 6 šrafova (što je na toj nabli) inferioran u odnosu na "Shimano Center Lock" - tako da bih zbog toga preferirao nablu sa takvim prihvatom diska.

Centerlock sistem montiranja diskova - prednosti:

P.S.
Prebacio sam ovo pitanje u zasebnu temu.
Najbolje je posebna pitanja staviti u posebne teme - tako se lakše kasnije nađu pitanja i odgovori (izbegavaju se teme od po "sto strana"), a i lakše je videti spisak neodgovorenih pitanja.

Relja
Pozdrav,

Sretao sam se sa zadnjim nablama te klase (FH-M475 - dimenzije). OK su sasvim.

Edit:
Za malo da zaboravim:

Dok je nabla kao takva sasvim OK, valja napomenuti da je sistem montiranja kočionih diskova sa 6 šrafova (što je na toj nabli) inferioran u odnosu na "Shimano Center Lock" - tako da bih zbog toga preferirao nablu sa takvim prihvatom diska.

Centerlock sistem montiranja diskova - prednosti:

P.S.
Prebacio sam ovo pitanje u zasebnu temu.
Najbolje je posebna pitanja staviti u posebne teme - tako se lakše kasnije nađu pitanja i odgovori (izbegavaju se teme od po "sto strana"), a i lakše je videti spisak neodgovorenih pitanja.

Relja

Last edited:
Solution
Hvala na odgovoru.
Znam da je sa 6 srafova jer trenutno imam nabu sa diskom od 6 srafova pa da se ne bi izlagao dodatnom trosku kontam ga ostaviti,a nesto sam citao po komentarima foruma da se zna iskriviti osovina ili sl. jer kao nije namjenjena tezim osobama, btw imam 100kg valjda moze izdrzati.
Lp..

Hvala na odgovoru.
Znam da je sa 6 srafova jer trenutno imam nabu sa diskom od 6 srafova pa da se ne bi izlagao dodatnom trosku kontam ga ostaviti,a nesto sam citao po komentarima foruma da se zna iskriviti osovina ili sl. jer kao nije namjenjena tezim osobama, btw imam 100kg valjda moze izdrzati.
Lp..

Zadnje nable sa račnom nemaju ležajeve na krajevima nable, već je desni ležaj previše ka sredini nable, pa su podložne pucanju osovine. Prednje nable (HB-M475 je prednja) i kasetne nable (eng. "freehub") nemaju takvih problema.

Opširnije o kasetnim, naspram freehub nabli (naslovna slika tog članka prikazuje razliku u položaju ležajeva) sam pisao u ovom članku:
"Zadnja nabla (glavčina) bicikla"

Relja

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Back
Top Bottom