• Cycling enthusiasts, bicycle mechanics, and anyone curious about bikes (or computers)? You're in the right place!

Register for a free account and dive into the discussions.

Our forum works with an AdBlocker, but if you’d like to support us, consider backing us on Patreon.

Zamena stare 7s Shimano 6400 uniglide kasete novom hyperglide

Advert

veljavelja14

New Rider
Hub Hero
Pozdrav svima,

Planiram da zamenim staru Shimano Tricolor 6400 7 brzina uniglide freehub kasetu i lanac. Pošto je istu kasetu teško naći u Srbiji i skupa je, tražim jeftiniju kompatibilnu 7s Shimano kasetu, po mogućstvu noviji hyperglide. Video sam članak o konverziji (https://bicikl.bikegremlin.com/1411/kompatibilnost-kaseta-bicikla/) i izabrao bih metodu zamene najmanjeg lančanika prstenom za zaključavanje. Imate li neke predloge koju 7s kasetu kupiti (po mogućnosti sa većim 'velikim' zupčanikom jer se sadašnjom pakao voziti uzbrdo na strmom terenu)?
Ako nije moguće, samo bih zamenio stari lanac. Dakle, moje drugo pitanje bi bilo koji bi noviji lanac hyperglide 7s Shimano (ili od drugog proizvođača) bio kompatibilan sa starom 6400 uniglide kasetom?
Ili, ako imate druge predloge, slobodno kažite.

Hvala!

Dobih odgovor na engleskoj verziji foruma (https://www.bikegremlin.net/threads/shimano-6400-uniglide-cassette-compatibility.42/#post-134). Tako da se ova tema moze i zatvoriti :) Mada mozda nekome i posluzi

Haha, da. :)

Za slučaj da nekom pomogne (računam da ne znaju svi engleski), ukratko:

Odgovaraće bilo koja Shimano 7-fazna kaseta.
Treba obratiti pažnju na to koliko zuba može zadnji menjač da obuhvati. Stariji drumski menjači kratkog kaveza se nekad muče sa kasetama koje imaju najveći lančanik od 32, ili više zuba. Noviji ih "savlađuju" bez problema.

Po pitanju lanaca, bilo koji lanac za 7 ili 8 brzina će biti OK (lično sam koristio i 10-fazni Shimano lanac na 7-faznoj Shimano kaseti i radilo je sve OK).

Omiljeni mi je KMC X8, ali radiće OK i Shimano i SRAM lanci (SRAM PC830 je OK budžet varijanta kada se nađe negde da ima na stanju, po povoljnoj ceni).

Relja

Support BikeGremlin

Help BikeGremlin stay online with a Patreon donation:

Advert
Back
Top Bottom