💡 Like BikeGremlin? Support me on Patreon or buy me a coffee Registration is free - no ads for logged-in users.

Cannondale HeadShok se ne vraća

Make Search Great Again :)

Google Add BikeGremlin as a preferred source on Google

Boggy

New Rider
Hub Hero
Hitno mi treba pomoc. Imam cannondale sa headshock amortizerom, vazduh drzi super, ali preko neravnine amortizer lupi kada se vraca na gore. MOLIM VAS da mi kazete sta tu moze biti i da li se moze popraviti ili eventualno blokirati. A da, rucica za lockout ne radi. HVALA!

Hitno mi treba pomoc. Imam cannondale sa headshock amortizerom, vazduh drzi super, ali preko neravnine amortizer lupi kada se vraca na gore. MOLIM VAS da mi kazete sta tu moze biti i da li se moze popraviti ili eventualno blokirati. A da, rucica za lockout ne radi. HVALA!

Pozdrav,

Ovaj post sam premestio u posebnu temu radi preglednosti, originalno je bio postavljen u temi:
Ulje iscurelo iz amortizera
Molim da se za nova pitanja otvara nova tema - kako bi i drugi forumaši mogli lakše da se snađu i pronađu odgovore.

U gore-pomenutoj temi sam dao generalan odgovor za probleme sa suspenzijom, ali kod HeadShok sistema stvari su dodatno komplikovane jer je konstrukcija specifična (nije klasična viljuška), a pristup servisiranju i rezervnim delovima dodatno ograničen pošto se, koliko znam, takve viljuške ne proizvode već oko 20 godina (na žalost, dodao bih).

Bez tačnog modela i više informacija - ili još bolje, pregleda uživo (ne radim uslužno servis, ali mislim da to važi za bilo koga ko treba da pomogne - mora se videti uživo) - ne mogu dati precizniji odgovor. Ako nešto lupa prilikom povratka i više ne radi lockout, moguće je da je damping uložak otkazao, ali to je nagađanje bez pregleda.

Ukoliko pomaže, pokojni Sheldon Brown je sačuvao uputstvo za servisiranje (slava mu i hvala):
https://www.sheldonbrown.com/cannondale-headshok/headshok_service_manual_en.pdf

Relja

Back
Top Bottom