💡 Like BikeGremlin? Support me on Patreon or buy me a coffee Registration is free - no ads for logged-in users.

Zamena Cannondale HeadShok za običnu viljušku sa amortizerom

Make Search Great Again :)

Google Add BikeGremlin as a preferred source on Google

Boggy

New Rider
Hub Hero
Posedujem cannondale sa headshock amortizerom. Video sam da se moze staviti i "normalna" viljuska sa amortizerima, ali su za to potrebni adapteri. Da li se ti adapteri mogu naci kod nas? I ako neko zna da menja, bio bih zahvalan

Prebacio sam post u odgovarajuću sekciju i napravio novu temu.

Molio bih da se za nova pitanja otvaraju nove teme, u odgovarajućoj sekciji foruma.

Relja

Posedujem cannondale sa headshock amortizerom. Video sam da se moze staviti i "normalna" viljuska sa amortizerima, ali su za to potrebni adapteri. Da li se ti adapteri mogu naci kod nas? I ako neko zna da menja, bio bih zahvalan

Koliko znam, zavisi od toga koji tačno HeadShok ram imaš.
  • Ako je čeona cev (eng. headtube) klasična 1,5" ili 1 1/8" - obično se može staviti obična viljušku uz korištenje standardnih ležajeva/šolja (ZS44 ili slične).
    Standardi dimenzija šolja/ležajeva upravljača
  • Ako je čeona cev specijalna HeadShok sa specijalnim prečnikom (npr. 1,56"), tada moraš nabaviti konverzionu čauru (koja obično košta Boga oca, koliko nalazim po Netu u inostranstvu).
Tako da u ovom slučaju, jedno precizno merenje menja hiljadu stručnih mišljenja - treba videti koliki je unutrašnji prečnik cevi, pa spram toga tražiti ležajeve upravljača i novu viljušku.

Drugim rečima, ram određuje koje vrste viljuški se mogu ugraditi (spram vrste ležajeva koje prihvata).

Još uvek postoji relativno širok dijapazon običnih viljuški sa amortizerom i za 1 1/8", a i za 1,5", tako da je vrlo verovatno da će se moći ugraditi nešto, samo da se vidi koje šolje treba ugraditi.
Izvoir koji bi mogli biti korisni (nisam sve to potvrdio u praksi, ali meni deluju dosta verodostojno):

Relja

У питању је Кенондејл Ф1000 sl. Ne znam mere. Viljuska je ULTRA.

Attachments

• IMG_20250512_155902.webp
    IMG_20250512_155902.webp
    39.1 KB · Views: 62
Back
Top Bottom