Jos jedno pitanjce za kupovinu bicikla. Voleo bih da pogledas ove bicikle i da mi kazes koja je najbolja od njih i koja najvise vredi za dati novac. U pitanju su: CPRO AL-PHA 9.4, CPRO AL-PHA 9.6, LC 9.4, CRPO AL-PHA 9.5, CRPO AL-PHA 9.7, CRPO AL-RO 9.7, POLAR TSUNAMI. Ove capriolo vidim da su na popustu sada e sad nzm dal valjaju.Hvala unapred na odgovoru pozdrav.
Ukratko (sa linkovima ka specifikacijama koje sam našao):
Za taj novac ne mogu lako naći ni polovan bicikl da je kršten, a nov mora biti sa baš puno kompromisa da tako kažem (koga zanima, detalji su u
BikeGremlin vodičima/recenzijama za kupovinu bicikla, da se ne ponavljam).
U suštini isto kao 9.4, samo sa
1x pogonom (prednosti & mane) i možda za nijansu boljim delovima.
3x9 prenos - ali i dalje relativno nizak kvalitet delova. Bilo bi bolje da su stavili 3x8 opremu, uz nešto bolje kočnice i viljušku. Bolji od prethodna dva - a i skuplji.
Veći "broj brzina" i natpis na menjačima su ono što prodaje bicikle, dok kočnice i amortizere ljudi manje gledaju. Tako je i ovaj sklopljen. Vrlo malo bolji od prethodnog (LC 9.4) - uslovno rečeno.
Interno rutirani bužiri su zlo, ali moderno i neizbežno na svim "boljim biciklima" (pitanje je za koga su zaista bolji).
Isto važi i za 1x prenos. 12 "brzina" pozadi - što više lančanika pozadi, to skuplji zamenski lanci i kasete. Prednost je što se takve kasete mogu naći i sa 50 zuba na najvećem lančaniku, pa će bicikl lako ići uzbrdo, iako je ograničen za vožnju po ravnom (relativno malim, jednim jedinim prednjim lančanikom).
Po specifikacijama je za oko 1 kg lakši od prethodnog (CRPO AL-PHA 9.7) modela, ostalo je sve praktično identično. Možda je ram nešto lakši, sa tanjenim cevima - ne mogu reći sa sigurnošću jer nije navedeno, a nisam ih video uživo.
Viljuške na svim ovde do sad navedenim modelima su sigurno jeftine, sigurno kineske, a nisam baš siguran koliko su kvalitetne. Biće udobne za vožnju po manjim džombama, dok se ne bih usudio neku agresivniju off-road vožnju raditi sa njima - možda grešim, nisam ih koristio, tako da ovo uzeti sa rezervom.
O ovom biciklu sam pisao više puta i snimao videe.
Kao što sam napisao i ranije - pretraga na sajtu/forumu daje sve ranije odgovore na ova pitanja, sa dosta više detalja nego što mogu ponavljati u svakoj temi.
Navodim linkove za svaki slučaj, ali dugmići za pretragu su u samom vrhu svakog mog sajta.
Ponoviću:
Detaljni odgovori su već obrađeni kroz članke i prethodne diskusije, pa je pretraga najbrži način da se dođe do svega što sam već objašnjavao. Ako posle toga nešto ostane nejasno, rado ću pojasniti.
Na ovaj način štedim sebi vreme i tako mogu pomoći većem broju ljudi. Mana je što onaj ko traži pomoć mora malo više svog vremena i truda da uloži - ali tu ne mogu pomoći (ne bih ni za novac, to mi nije motiv).
Relja